Sopimusehdot

Nämä ovat EV Lataus Oy:n etämyynnin sopimusehdot, joita sovelletaan kuluttaja-asiakkaan tai yritysasiakkaan väliseen sopimukseen silloin, kun sopimus syntyy palveluntarjoajan (EV Lataus Oy) tarjoaman verkkokaupan välityksellä tai muutoin etäviestimien, kuten puhelimen tai sähköpostin, välityksellä. 

Nämä sopimusehdot soveltuvat tuotteiden tilaamiseen verkkokaupassamme ja ovat voimassa 1.1.2020 alkaen. Tutustuthan sopimusehtoihimme etukäteen, ennen kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme. Pidätämme oikeuden sopimusehtojen muokkaamiseen.

Yrityksen tiedot

EV Lataus Oy

Y-tunnus: 3100964-9

Lauhakuja 14

33870 Tampere

+358 41 318 3836

ville@evlataus.fi

Tilaaminen EV Lataus Oy:ltä

EV Lataus Oy myy tuotteita oikeustoimikelpoisille ja vähintään 18-vuotiaille kuluttaja-asiakkaille sekä yritysasiakkaille.

Toimitusrajoitukset

EV Lataus toimittaa tuotteita ainoastaan Suomeen

Maksaminen ja maksutavat

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.

Paytrail mahdollistaa seuraavat maksutavat;

 • Kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksupainikkeet: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki.
 • Lasku- ja osamaksupalvelut: Collector ja Jousto.
 • Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, Eurocard ja Diners Club.
 • Mobiilimaksaminen: palvelusta löytyy suosittu MobilePay sekä Siirto.

Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. 

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

  Tilaus- ja maksuvahvistus (vahvistus tehdystä sopimuksesta)

  Onnistuneen tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen ja kuitin ostoksestasi. Ko. kuitti toimii myös takuukuittinasi. Mikäli emme jostain syystä voi vahvistaa tilaustasi, ilmoitamme siitä sähköpostitse mahdollisimman pian. 

  Tuotteiden toimitukset

  Tilaukseen sisältyvät tuotteet toimitetaan valitsemamme huolintaliikkeen välityksellä. Käytämme toimitukseen tällä hetkellä pääsääntöisesti pakettiautomaatteja, jonka sijainnin valitsemme ilmoittamasi toimitusosoitteen perusteella. Pidätämme oikeuden toimitustavan valintaan.

  Toimitus Suomeen on kuluttaja-asiakkaille ilmainen. Yritysasiakkailta laskutamme toimituskulut toteutuneen mukaan. Pyrimme toimittamaan tilaukseen sisältyvät tuotteet viimeistään seuraavan kahden arkipäivän aikana. Mikäli tuotteen toimitusaika poikkeaa edellämainitusta, siitä ilmoitetaan asiakkaalle erikseen sähköpostitse.

  Mikäli asiakas ei määräajassa nouda tilauksen mukaisesti toimitettua tuotetta, jonka seurauksena tuote palautuu EV Lataus Oy:lle, katsotaan asiakkaan peruuttaneen tilauksensa. EV Lataus Oy on tällöin oikeutettu perimään asiakkaalta käsittelymaksun, joka vastaa tuotteen toimittamisesta ja palauttamisesta aiheutuvia kuluja.

  Tuotteiden toimittamisen viivästyminen

  Mikäli tuotteiden toimittaminen viivästyy sovitusta ajankohdasta, pyrimme ilmoittamaan asiakkaalle viivästyksestä asiakkaan antamia yhteystietoja käyttäen ja antamaan asiakkaalle uuden arvion tuotteen toimitusajankohdasta.

  Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus vedota tuotteiden toimittamisen viivästymisestä johtuviinsa kuluttajansuojalain mukaisiin oikeuksiinsa. EV Lataus Oy ei vastaa viivästyksestä, jos tuotteen toimittaminen viivästyy tai tilausta ei voida toimittaa lainkaan asiakkaasta johtuvasta syystä. Em. kohta sovelletaan esimerkiksi siinä tapauksessa, että asiakas on ilmoittanut virheelliset yhteystiedot, laiminlyönyt ilmoittaa yhteystietojensa muuttumisen tai asiakas ei ole paikalla sovittuna tuotteiden toimittamisajankohtana eikä häntä tavoiteta. 

  Tuotteiden tarkastaminen ja asiakkaan huolellisuusvelvollisuus

  Asiakkaan tulee tuotteet vastaanotettuaan viivytyksettä tarkistaa, että toimitetut tuotteet ovat virheettömiä ja että toimitus on sisältänyt kaikki tilatut tuotteet.
  Mikäli asiakas havaitsee, että toimitetussa tuotteessa on virhe tai tuote ei muutoin vastaa sovittua, asiakkaan tulee ilmoittaa siitä EV Lataus Oy:lle välittömästi virheen havaittuaan. EV Lataus Oy on kuluttaja-asiakkaalle vastuussa tuotteen virheestä kuluttajansuojalain mukaisten pakottavien virhevastuusäännösten nojalla.

  Asiakkaan tulee aina lukea tuotteiden käyttöohjeet huolellisesti ennen niiden käyttämistä, ja noudattaa käyttöohjeita ja huolellisuutta tuotteiden käytössä.

  14 Päivän Peruuttamisoikeus

  Kuluttajansuojalain mukaisesti sinulla kuluttajana on 14 päivän peruuttamisoikeus ostoksestasi. Peruuttamisoikeus ei koske yrityksiä.

  Mikäli haluat peruuttaa kaupan, tavara on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olet saanut "tuote noudettavissa"- ilmoituksen. Ostajan vastuulla on tarvittaessa näyttää toteen, että tavara on palautettu määräajassa, esimerkiksi palautuskuitilla.

  Ostajan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset. Kaikki tuotteemme ovat palautettavissa tavanomaiseen tapaan postitse.

  Ostajan on pidettävä vastaanottamaansa tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä, jotta hänellä on oikeus peruuttamistilanteessa saada maksamansa summa kokonaan takaisin. Tuote tulee palauttaa käyttämättömänä alkuperäispakkauksessaan.

  Peruuttamisoikeus ei koske tuotteita, jotka on valmistettu asiakkaan tilauksesta (esimerkiksi latausasemien tiettyyn mittaan katkaistut virtajohdot).

  Peruutusilmoitus tulee tehdä kirjallisesti, esimerkiksi laitteen mukana tulevaa palautuslomaketta käyttäen. Voit lähettää lomakkeen sähköpostitse osoitteeseen ville@evlataus.fi. Mainitse peruutusilmoituksessa ainakin seuraavat tiedot: nimesi, postiosoitteesi, tilausnumero. Säilytä peruutusilmoitus itselläsi. Voit toimittaa peruutusilmoituksen myös kirjeitse toimipaikkaamme osoitteeseen;

  EV Lataus Oy

  Lauhakuja 14

  33870 Tampere

  Maksun palauttaminen

  EV Lataus Oy:llä on oikeus pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes tavara on palautettu ja se on todettu olennaisesti muuttumattomaksi. Palautamme maksun viimeistään 14 päivän kuluttua saatuamme palautetun tuotteen.

  Palautamme maksut samalla maksutavalla, jota ostaja on käyttänyt. Maksun palauttamisesta ei aiheudu ostajalle kustannuksia. 

  • Jos olet maksanut ostoksen esimerkiksi verkkopankissa, summa palautetaan ilmoittamallesi pankkitilille. Luottokorttimaksu hyvitetään vastaavasti luottokortille.

  Takuu

  Myönnemme tuotteille pääsääntöisesti kahden vuoden takuun. Tuotekohtaisen takuuajan näet tuotetiedot osiosta

  1. Takuu koskee tuotteessa takuuaikana ilmeneviä valmistusvirheitä tai vikoja. 
  2. Takuun voimassaoloaikana myyjä sitoutuu valintansa mukaan korjaamaan, vaihtamaan tai hyvittämään tuotteet, joissa tarkastuksessa todetaan tuotteen käyttökelpoisuutta oleellisesti heikentäviä seikkoja. Tuotteen tai osan vaihtaminen uuteen takuun voimassaoloaikana ei pidennä alkuperäistä takuuaikaa.
  3. Takuun perusteella ei korvata vikoja, jotka ovat syntyneet:
   • virheellisestä asennuksesta
   • virheellisestä ja huolimattomasta käytöstä
   • muista ulkopuolisista tuotteeseen vahingollisesti vaikuttavista tekijöistä

   Hinnat

   Hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron sekä toimituskulut, ellei toisin ole mainittu.

   Verkkokaupassamme ilmoitettujen tavaroiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi. EV Lataus Oy:llä on oikeus harkintansa perusteella muuttaa hintoja.

   Tilaukset veloitetaan tilaushetkellä voimassa olevan hinnan perusteella. Asiakkaalle annetaan ennen sopimuksen tekemistä tieto tuotteiden hinnasta, toimituskuluista sekä toimitushinnan sisältämästä kokonaishinnasta veroineen.

   Jos sivuillamme on selkeästi virheellinen hinta ja sinun olisi pitänyt se ymmärtää, emme ole velvollisia toimittamaan kyseistä tuotetta väärään hintaan. Pidätämme oikeuden korjata hintaa tilauksen jälkeen, mikäli hinnoittelussa on tapahtunut selkeä virhe ja hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon nähden. (Oikeustoimilaki 32§) 

   Tuotteiden saatavuus 

   EV Lataus Oy pyrkii ilmoittamaan saatavilla olevista tuotteista ajantasaiset ja oikeat tiedot. Emme kuitenkaan voi taata tietojen virheettömyyttä tai myytävien tuotteiden saatavuutta tai riittävyyttä, sillä tuote saattaa olla loppuunmyyty. 

   Mikäli asiakas on tilannut tuotteen, jonka on ilmoitettu olevan saatavilla, mutta joka on tehtyä sopimusta koskevan vahvistamisen jälkeen tilapäisesti loppunut siten, että tuotteen toimitus viivästyy arvioidusta toimitusajankohdasta, pyrimme välittömästi tilanteen havaittuamme ilmoittamaan asiasta asiakkaalle, ja antamaan uuden toimitusajan.

   Mikäli tilattua tuotetta ei ole lainkaan saatavilla, EV Lataus Oy sitoutuu hyvittämään asiakkaalle tilatusta tuotteesta jo maksetun hinnan täysimääräisesti, ja sopimuksen katsotaan kyseisen tuotteen osalta peruuntuneen. 

   Vastuunrajoitukset

   EV Lataus Oy ei vastaa sähköauton valmistajan, maahantuojan tai myyjän asiakkaalle antamista tai asiakkaan heiltä hankkimista lataamiseen tarkoitetuista tuotteista tai laitteista tai niiden toimivuudesta tai yhteensopivuudesta EV Lataus Oy:n tuotteiden kanssa. 

   EV Lataus Oy ei vastaa vahingosta, joka johtuu siitä, että asiakas on käyttänyt tuotetta huolimattomasti tai käyttöohjeiden vastaisesti tai vahingosta, joka johtuu muusta syystä kuin EV Lataus Oy:n toimittaman tuotteen viasta. Emme siis vastaa mistään sellaisesta vahingosta, joka ei selvästi johdu toimittamastamme tuotteesta.

   Riidanratkaisu

   Osapuolten on pyrittävä ratkaisemaan mahdolliset riidat ensisijaisesti neuvotteluteitse keskenään. Kuluttajana voit kuitenkin aina viedä mahdollisen riitaisuuden kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraatin kuluttajaneuvontaan. Kuluttajaneuvonnan verkko-osoite on www.kuluttajaneuvonta.fi.

   Voit ottaa yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan heidän verkkosivujensa kautta www.kuluttajariita.fi tai postitse:

   Kuluttajariitalautakunta

   Hämeentie 3

   PL 306

   00531 Helsinki

   Osapuolet asiassa ovat myyjä (EV Lataus Oy), sekä Ostaja. Kaikki riidat on ratkaistava Suomen lainsäädännön mukaisesti.