KotiCharge latausoperaattori

Käydäänpä ennen KotiChargen esittelyä läpi verottajan ohjeistusta autoetuautoilijoiden mutkikkaasta kotilatauskuviosta;

"7.8.10 Etu auton käyttämiseen tarvittavan sähkön lataamisesta

Jos palkansaaja lataa työnantajansa kustantamalla sähköllä vapaana autoetuna saamaansa autoa, palkansaajalle ei muodostu lataamiseen käytetystä sähköstä erillistä veronalaista etua, sillä vapaan autoedun arvoon sisältyy myös auton käyttövoimakustannusten arvo. Sama koskee tällaisen auton lataamista kotona, jos lataamiseen käytetyn sähkön määrä on luotettavasti todennettavissa erillisellä mittauslaitteella. Verovapauden kannalta ei ole merkitystä sillä, maksaako työnantaja laskun suoraan sähköyhtiölle vai korvaako se työntekijälle hänen ensin itse maksamansa laskun. Työnantaja voi korvata verovapaasti vain suoraan latamiseen kohdistuvat kulut, joita ovat sähköenergian hinta, siirtohinta ja verot. Sen sijaan erilaisia lataamiseen liittymättömiä teho- ja sulakemaksuja tai muita kuukausi- tai vuosimaksuja työnantaja ei voi korvata työntekijälle verovapaasti.

Palkansaajalla ei välttämättä ole kiinteähintaista sähkösopimusta, josta lataamiseen käytetyn sähkön hinta olisi laskettavissa. Palkansaaja saattaa käyttää lataamiseen pörssisähköä, jolloin sähkön hinta muuttuu reaaliaikaisesti sähkön tarjonnan ja kysynnän mukaan. Lataamiseen käytetyn sähkön hintana ei kuitenkaan voi käyttää sähkön kulutuksen keskimääräistä hintaa per kilowattitunti, vaan palkansaajan on pystyttävä osoittamaan lataamiseen käytetyn sähkön todellinen hinta. Muun selvityksen puuttuessa, palkansaaja voi kuitenkin aina käyttää sähkölaskun alinta kilowattituntihintaa. On myös mahdollista, että sähkölaskun alin kilowattituntihinta on 0 euroa tai negatiivinen. Tällöin työnantaja ei voi maksaa palkansaajalle verovapaasti korvausta lataamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Palkansaajalle ei muodostu veronalaista etua siitä, että työnantaja maksaa palvelun tai lisälaitteen, joka mahdollistaa sähkön hinnan kohdistamisen autoetuauton lataamiseen käytettyyn sähkön määrään."

 

KotiCharge tarjoaa tähän ratkaisun, joita ei vielä tätä kirjoittaessani (2.11.2023) löydy monelta muulta palveluntarjoajalta. 

Operaattorijärjestelmä erottuu sen universaalilla yhteensopivuudella latureille, jotka noudattavat OCPP 1.6J, tai sitä korkeampaa OCPP standardia. KotiCharge tarjoaa tuntikohtaisen energian seurannan ja tarkan sähkökustannusten laskennan käyttäjille ja asuntoyhtiöille, joilla on spot-hintasopimukset. Laskutettu tuntihinta sisältää spot-hinnan, sähkön siirtomaksut ja KotiChargen veloittaman komission (0,02€ / kWh / alv 0 %). Kuukausiraportin kulutuksesta voi ohjata esimerkiksi suoraan työnantajalle tai kirjanpitoon. Helppoa kuin mikä!

Käytä KotiCharge sovellusta hyödyntääksesi Spot-hintaista laskutusta, ladataksesi älykkäästi edullisina tunteina ja saadaksesi reaaliaikaiset lataustiedot. KotiCharge operaattoripalvelun hinnoittelu on yhdenmukainen kaikkien laturimallien kesken. 

Vaihtoehto 1: Kertamaksu: 299 € / laturi + 0,02 € / kWh / alv 0 % (jatkuva tilaus ilman lisäkustannuksia)

Vaihtoehto 2: Kuukausitilaus: 5 € / laturi / kuukausi + 0,02€ / kWh / alv 0 %

Kun latausasema asennettu, on aika tilata operaattoripalvelu. KotiCharge toimittaa asiakkaalle aktivointikoodin, jonka asentamisen (latausaseman OCPP rajapintaan) jälkeen, laturia voidaan käyttää KotiCharge mobiiliapplikaation avulla. Löydät KotiCharge mobiilisovelluksen APP Storesta tai Play kaupasta;

https://apps.apple.com/fi/app/koticharge/id6446340655

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bescosoftware.koticharge&pli=1

Myymistämme kotilatausasemista palvelu toimii testatusti Wallboxin ja Charge Ampsin tuotteilla. Meiltä saat simppelit ohjeet palvelun liittämisestä asemaasi. Kertalisenssi ostettavissa myös meidän kauttamme. Linkki tuotteeseen alla.

Osta lisenssi tästä

Tilauksen yhteydessä toimitat meille muutamia perustietoja, mm. sähkönsiirtosopimuksesi hinnan ja sähköpostiosoitteet raportteja varten.

Alla esimerkki siitä, kuinka yksinkertaista palvelun liittäminen on esimerkiksi Wallboxin tuotteisiin;

 

Eli käydäänpä vielä parin esimerkin avulla automaattinen laskutusprosessi läpi.

Esimerkki 1: Omakotiasuja, jolla vapaa-autoetu. Maksaa sähkölaskunsa itse.

Oletetaan, että latasit autoosi viime kuussa 632,573 kWh sähköä (alla esimerkki raportista). Saat KotiChargelta kuun lopussa raportin (/kuitin), joka sisältää tarkan erittelyn käytetystä sähköstä (kWh) tunneittain, tuntikohtaisen spot hinnan komissioineen ja siirtomaksuineen, sekä alv erittelyn. Esimerkkitapauksessamme lokakuun lataukset (632,573kWh) ovat maksaneet siis kaiken kaikkiaan 59,20 €, jossa KotiChargen veloittaman komission osuus (0,02€ / kWh / alv 0 %) on 12,65 €. 

Vapaan autoedun kuukausittaiset käyttövoimakulut siirtyvät työnantajalle helposti yhdellä dokumentilla. Tämän perusteella työnantaja tai kirjanpitäjäsi maksaa sinulle esim. kuukausipalkan yhteydessä käyttövoimakulut (59,20 €), jossa on mukana sekä KotiChargen veloittama komissio sekä käyttämäsi sähkön hinta. Kirjanpitäjälle tulee näin ollen käsiteltäväksi ainoastaan yksi kuitti / kk / autoetu.

Palvelu voidaan ottaa käyttöön myös työnantajan korttitiedoilla, jolloin työnantaja hoitaa komission maksun KotiChargelle puolestasi.

Esimerkkiraportti alla;

Sample Report

Sample Report

Sample Report

Esimerkki 2: Rivitaloasuja / osakas, jolla omakustanteinen latausasema autokatoksessa, mutta sähkö tulee yhtiön keskukselta, eikä oman huoneistomittarin takaa. 

Yhtiö tilaa KotiCharge operaattoripalvelun ja välittää saamansa aktivointikoodin osakkaalle / asentajalle. Sopimuksesta riippuen, voidaan käyttää kertamaksua tai kuukausisopimusta, jonka yhtiö laskuttaa edelleen osakkaalta. Kohteesta riippuen, asemaa voi hallita joko osakas itse (kuten tässä esimerkissä) tai asema(t) voi(vat) olla kokonaan yhtiön hallinnassa. Yhtiö ilmoittaa KotiChargelle sähkön siirtohinnan ja sähköveron, ja voi halutessaan lisätä hintaan myös haluamansa oman komission KotiChargen veloittaman komission (0,02kWh) lisäksi. KotiCharge lähettää laskut automaattisesti aseman / asemien käyttäjille, ja palauttaa yhtiölle käytetyn sähkön- ja yhtiön määrittelemän komission osuuden. 

Lisätietoja EV Latauksen Villeltä 041 318 3836 

tai

info@koticharge.com

https://koticharge.com/

044 2725640