Vapaa autoetu / KotiCharge

 

 

KotiCharge tarjoaa vapaan autoedun tapauksissa helppokäyttöisen työkalun, jolla siirrät latauskustannukset helposti työnantajallesi.

Operaattorijärjestelmä erottuu sen universaalilla yhteensopivuudella latureille, jotka noudattavat OCPP 1.6J, tai sitä korkeampaa OCPP standardia. KotiCharge tarjoaa tuntikohtaisen energian seurannan ja tarkan sähkökustannusten raportoinnin (SPOT + vero + siirto) asiakkaille, joilla on spot-hintasopimukset.  Kuukausiraportin kulutuksesta voi ohjata esimerkiksi suoraan työnantajalle tai kirjanpitoon.

Käytä KotiCharge sovellusta hyödyntääksesi Spot-hintaista laskutusta, ladataksesi älykkäästi edullisina tunteina ja saadaksesi reaaliaikaiset lataustiedot. KotiCharge operaattoripalvelun hinnoittelu on laturikohtainen (10 € alv 0 % / kk / laturi). Palvelu myydään kauttamme vuoden mittaisena sopimuksena (120 € / vuosi).  

Kun latausasema on asennettu, on aika tilata operaattoripalvelu. Saat meiltä aktivointikoodin, jonka asentamisen (latausaseman OCPP rajapintaan) jälkeen, laturia voidaan käyttää KotiCharge mobiiliapplikaation avulla. Löydät KotiCharge mobiilisovelluksen APP Storesta tai Play kaupasta;

https://apps.apple.com/fi/app/koticharge/id6446340655

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bescosoftware.koticharge&pli=1

Myymistämme kotilatausasemista palvelu toimii testatusti Wallboxin ja Charge Ampsin tuotteilla. Meiltä saat simppelit ohjeet palvelun liittämisestä asemaasi.

Tilauksen yhteydessä toimitat meille muutamia perustietoja, mm. sähkönsiirtosopimuksesi hinnan ja sähköpostiosoitteet raportteja varten.

Alla esimerkki siitä, kuinka yksinkertaista palvelun liittäminen on esimerkiksi Wallboxin tuotteisiin;

 

 

Lisätietoja EV Latauksen Villeltä 041 318 3836 

tai

info@koticharge.com

https://koticharge.com/

044 2725640

"7.8.10 Etu auton käyttämiseen tarvittavan sähkön lataamisesta

Jos palkansaaja lataa työnantajansa kustantamalla sähköllä vapaana autoetuna saamaansa autoa, palkansaajalle ei muodostu lataamiseen käytetystä sähköstä erillistä veronalaista etua, sillä vapaan autoedun arvoon sisältyy myös auton käyttövoimakustannusten arvo. Sama koskee tällaisen auton lataamista kotona, jos lataamiseen käytetyn sähkön määrä on luotettavasti todennettavissa erillisellä mittauslaitteella. Verovapauden kannalta ei ole merkitystä sillä, maksaako työnantaja laskun suoraan sähköyhtiölle vai korvaako se työntekijälle hänen ensin itse maksamansa laskun. Työnantaja voi korvata verovapaasti vain suoraan latamiseen kohdistuvat kulut, joita ovat sähköenergian hinta, siirtohinta ja verot. Sen sijaan erilaisia lataamiseen liittymättömiä teho- ja sulakemaksuja tai muita kuukausi- tai vuosimaksuja työnantaja ei voi korvata työntekijälle verovapaasti.

Palkansaajalla ei välttämättä ole kiinteähintaista sähkösopimusta, josta lataamiseen käytetyn sähkön hinta olisi laskettavissa. Palkansaaja saattaa käyttää lataamiseen pörssisähköä, jolloin sähkön hinta muuttuu reaaliaikaisesti sähkön tarjonnan ja kysynnän mukaan. Lataamiseen käytetyn sähkön hintana ei kuitenkaan voi käyttää sähkön kulutuksen keskimääräistä hintaa per kilowattitunti, vaan palkansaajan on pystyttävä osoittamaan lataamiseen käytetyn sähkön todellinen hinta. Muun selvityksen puuttuessa, palkansaaja voi kuitenkin aina käyttää sähkölaskun alinta kilowattituntihintaa. On myös mahdollista, että sähkölaskun alin kilowattituntihinta on 0 euroa tai negatiivinen. Tällöin työnantaja ei voi maksaa palkansaajalle verovapaasti korvausta lataamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Palkansaajalle ei muodostu veronalaista etua siitä, että työnantaja maksaa palvelun tai lisälaitteen, joka mahdollistaa sähkön hinnan kohdistamisen autoetuauton lataamiseen käytettyyn sähkön määrään."