Latauslaitteen valinta

Latauslaitteen valinta

Kaikki valikoimissamme olevat mallit ovat helppokäyttöisiä ja helposti asennettavia. Pyrimmekin tarjoamissamme vaihtoehdoissa siihen, ettei latauslaitteiden asennuksessa jouduttaisi käyttämään sähköalan ammattilaisten palveluja, jotka usein maksavat saman verran kuin itse investoitava laite. 

Latauslaitteen valinnassa kannattaa miettiä seuraavia seikkoja;

Minkä tyypin liitin sopii omaan autooni?

- Mm. näitä sähkö- tai pistokehybridiautoja ladataan Tyypin 2 pistokkeella; Audin hybridit, BMW i3 ja i8 + plugin-hybridit, Chevrolet Spark, Mercedes Benz hybridit ja täyssähköt, Porsche Panamera S PHEV, Renault Zoe, Volkswagen e-Up, e-Golf, Golf ja Passat GTE, Skodat, Volvo hybridit ja täyssähköt. Varmista autosi pistoke ennen laitteen ostoa. Type 2 kykenee (yleisellä tasolla) hyväksikäyttämään yksivaiheista ja kolmivaiheista vaihtovirtalatausta. 

Mm. näitä sähkö- tai pistokehybridiautoja ladataan Tyypin 1 pistokkeella; Chevrolet Volt, Citroen C-Zero, Fisker Karma, Ford Focus Electric, Ford C-Max Energi, Mia, Mia Electric Van, Mitsubishi Outlander Phev, Nissan Leaf, Peugeot Ion, Renault Fluence ja Kangoo, Toyota Prius. Varmista autoosi soveltuva pistoke ennen laitteen ostoa. Type 1 kykenee hyväksikäyttämään ainoastaan yksivaiheista vaihtovirtalatausta. 

- Varmista yhteensopivuus tarvittaessa avustuksellamme. Autamme mielellämme sinulle parhaiten soveltuvan laitteen valinnassa. 

Minkä kokoinen on autossani oleva akusto?

Pienempien pistokehybridien akustot latautuvat pienempää Wallboxia (3,6 kW) tai EV Charging Boxia (3,6 kW) käyttäen täyteen parissa kolmessa tunnissa.

Suuremmat 11kW wallbox mallit liitetään voimavirtaan. Voimavirtapistorasia (3x16A) löytyykin monista kotitalouksista juuri autokatoksesta tai -tallista.

Ennen laitteen hankintaa kannattaa varmistaa myös autosi sisäisen laturin (on board charger) teho. Voimavirtamalleja ei välttämättä kannata investoida, mikäli autosi ei pysty niitä hyödyntämään.

Toimitamme Wallbox malleja tarvittaessa myös 22kW versioina, joilla kiinteistön sähköjärjestelyjen salliessa latautuu nopeasti suurimmatkin akustot. Kysy näiden hinta ja toimitusaika erikseen yhteydenottolomakkeen kautta.

Autamme mielellämme laitteen valinnassa ja teknisissä kysymyksissä. 

Ville Mäkelä

041 318 3836 / ville@evlataus.fi

 

 

x